Privatnost

Izrazito odgovorno pristupamo privatnosti podataka naših korisnika i Internet posjetitelja.

Relevantni podaci (IP adrese) koje naš server koristi u međusobnoj komunikaciji s računalom korisnika se ovisno o situaciji ili ne bilježe na naš server ili je slog podataka IP adrese spremljen na način da su izmijenjeni brojevi četvrtog okteta (D blok) IP adrese kako ti podaci nikako be bi mogli biti povezani i identificirani s bilo kojim korisnikom na bilo koji način. Format zapisa IPv4 adrese izgleda ovako AAA.BBB.CCC.DDD iz koje je razvidno jasno da je D blok taj koji se bilježi u izmijenjenom obliku.

Naš server koristi dijeljene resurse s ostalim web stranicama. Podaci na serveru su zaštićeni.

Komunikacija između našeg servera i korisnika zaštićena je enkripcijskim SSL certifikatom čiju aktivnost možete provjeriti klikom na zelenu ikonu lokota uz polje adrese stranice (položaj ikone lokota ovisi o sistemu i web pregledniku koji koristite).

Naša stranica koristi Google fonts (tipografiju/fontove), YouTube i Google Maps, čije sadržaje korisnik dobiva pristupom našem serveru, a izravno od Google servera i time dijeli vlastitu IP adresu sa tvrtkom Google Inc. Podatke koje koriste Google servisi moguće je administrirati kroz vaš Google račun. Više o Google politici privatnosti pročitajte ovdje.

Kolačići

Kolačići na Internet stranicama su mali paketi podataka koji se spremaju na vaše računalo i koji nam omogućuju korištenje specifičnih funkcija web stranice koje uglavnom korisnicima olakšavaju korištenje web stranica. Ovim putem Vas obavještavamo da naša Internet stranica koristi tehnologiju kolačića. Koristimo takozvane „Session-Cookies“ za upravljanje tijekom i za prijenos unijetih, odnosno izrađenih podataka prilikom promjene i korištenja stranica. Kolačići također bilježe i neke postavke koje ste odabrali i time vam olakšavaju korištenje naše web stranice. Ukoliko niste sigurni koji vam kolačići trebajum preporuka držati kolačiće uključenima.

Osim toga, putem Google Analytics servisa prikupljamo i kolačiće kako bismo dobili uvid statističke podatke o posjećenosti onih posjetitelja koji redovno pristupaju našoj stranici. Na taj Vam način želimo omogućiti najbolju moguću uslugu tako što ćemo Vam ponuditi sadržaje koji su posebno relevantni za Vas. Ovi kolačići za nas nemaju obilježja privatnih podataka već ih vidimo samo kao ukupne statističke kategorije. Stalni kolačići sadrže identifikacijski broj i ne sadrže osobne podatke. Korištenje naše Internet stranice moguće je, u ograničenom obliku, i bez primjene kolačića. U svakom trenutku možete izbrisati kolačiće s Vašeg računala, ali u tom slučaju morate računati na ograničenost funkcija web stranice. Konkretno, na Vašem računalu se snimaju kolačići tvrtke Google koji se koriste za analizu statističkih podataka o kretanju posjetitelja, a koji između ostalog, snimaju, utvrđuju i obrađuju sljedeće podatke: pristup stranicama, zadržavanje na stranici, dubina do koje korisnici pregledavaju stranice, klikovi na telefonske brojeve na našoj stranici i popunjavanje formulara. Google kolačići se čuvaju tijekom 26 mjeseci. Po isteku navedenog razdoblja ponovno se automatski dodjeljuju novi.

Kolačiće korisnik može samostalno obrisati ili ih može onemogućiti (više).

Također možete i sa svoje strane onemogućiti Google Analytics pomoću ovog browser dodatka.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Dijelovi ove web-stranice mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

S kime dijelimo vaše podatke

Vaše osobne podatke ne dijelimo i ne prosljeđujemo nikome. Obvezujemo se s vašim podacima postupati odgovorno.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Vaše podatke čuvamo najmanje onoliko dugo koliko su nam potrebni za komunikaciju s vama i odrađivanje naručene usluge. I nakon toga će ostati u arhivi, osim ako sami ne zatražite njihovo uklanjanje.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako ste nam ostavili svoje osobne podatke, možete zatražiti njihovo brisanje ukoliko usluga nije ugovorena, ili ukoliko je izvršena. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Ako želite uklanjanje vaših osobnih podataka iz naše baze, javite se na e-mail info@bdmservis.hr s jasnim zahtjevom što želite. Vaš zahtjev ćemo obraditi u najkraćem mogućem roku, a najdulje u zakonski određenom roku.